Sunday, 17 October 2010

Hutang cerita.

Okay sarah. This is what i owe OUR blog :p

Actually nothing much to be update, for those who are in my friend list in FB.
Based on the album pictures uploaded pun dah tahu. So this is a repetition of it.
Little from here and there.


MALAY CULTURAL WEEK, MCW.

Honestly, even thought event ni tkde lah meriah sampai ada fireworks ke apa due to the minority percentage of Malays in IMU. Aku tk pernah cakap ke, satu ketika dulu kteorg rasa macam dah fly, study dekat China. Bila nampak senior Malays ke, rasa macam, "Ohh wow. Hi! Hi!"

tapi I DID ENJOYED it. Dapat kenal mereka dari batch lain seangkatan. Tak macam dekat Intec dulu, senior dgn junior pun macam total strangers gila. Siapa kau? Tak pernah nampak pun -.-

Monday- Opening MCW

Opening. Perfomance. Macam biasa lah. Paan nyanyi lagu 80s. Ada ketika aku rasa nak tergelak. simptom normal lah bila classmates perform kan. Petang tu, ada few tradisional games. Games yang kte main time sekolah rendah dulu dulu. Batu seremban, Ceper botol, guli. Tapi ada je yang mcm, : "Wtheck is ceper". Bagi muka blur. Sesugguhnya mereka tergolong dalam golongan kaum gameboy, Nintendo dan seantara dengan nya masa kecil dulu.



Tuesday - the Fashion Show


Wednesday- Food Exhibition, Menganyam ketupat

Okay yang ni memang penat gila. Sebab i was on of the ajk who in charge under Kak Nabihah.
Dari last week before, duk promote dengan budak-budak dalam lecture hall. "Korang,beli lah beli lah." Tetiba jadi mesra dengan orang yang tak pernah cakap. Benda ni mcm, guna kupon utk redeem food under exhibition lah. Rendang ketupat, kuih muih etc. Tapi on that day, orang mcm tak kisah sangat pun, Ketupat, roti jala ni asal mana. Asal kan dapat redeem makanan. habis cerita -.-



Thursday - Pentomin

Pentomin ni macam, short drama tapi tkde dialog. So orang just ala-ala mimic je.
Drama : Adat-adat melayu. Bersanding, Merisik. Pantang larang melayu.
Ala yang bias towards anak dara tu, Orang tua cakap, anak dara takleh nyanyi masa masak, nanti dapat suami orang tua. Anak dara tkleh ni lah, itu lah. dan macam macam lagi. Pernah ke dengar pantang larang yang involve anak teruna?


Friday- Teater Ketika Cinta Bertasbih.

Ohh aku jadi extra. Extra yang dieksploitasi sebaik mungkin selagi boleh selit mana-mana. Sekejap jadi orang jual jual. Sekejap datang wedding Tiara, lepas tu tetiba jadi penonton sidang buku. Out of sudden esok nya, datang wedding Ana pula. Tapi yang rare nya, ada scene aku pakai jubah and purdah. Bila lagi dapat tengok? haha. Mekap mata dah macam kucing hutan, dorang kata ala-ala smokey eyes arab. Iya-iya kan je lah.




Actually, ada lagi nak sambung. Cuma its getting bit longer here. So babe, aku stop sini eh?
Next post is yours :D


RANDOM : i get really irritated and annoyed, bila budak-budak main cop cop tempat kat lecture hall ni. kau ingat ni primary school ke? come on lah. there is no such thing as,

" this is our usual seats. so can you like move to other seat?" OR " Excuse me, but we reserve THE WHOLE ROW"

Kalau ada yang rasa macam nak duduk sekali sama-sama dalam LT, then you can ask your whole clicks to come early TOGETHER-GEDER ok? -.-

3 comments:

padle said...

aku berada di IMU ketika itu!!!hehe

mariam zafirah said...

haha MCW! dah macam ganti orientation kita.

oh and i lagi tak tahan, "Eh, sorry the seat is taken" tengok time lecture dah start takde orang pon!

pss: long live JP. :)

12345:) said...

Padle: haha, ko kan sub-student imu. dialu alukan lagi :D

Mariam: agak lahh kan. orientation budak2 yg tk gi real orientation. haha.

annoying gila lah dorang -.-
kenapa semua org suka JP ni. haha

Related Posts with Thumbnails