Thursday, 21 January 2010

she's back for real.

Intan mana? ohh. hidup lagi. malu je nak update. since dia bujet dia ada bad feeling. KONON.told you so. ini mengukuhkan lagi fakta ;

intan nur hadilah memang someone yang cakap je lebih.
+_____+

OKAY.before sarah berangan dengan lebih melarat. hollywood sudah.
to Sarah:babe, cukup lah dah for now angan angan kau yang awal itu dah tercapai :p

update time.
*&!%^$@^&writer's block&**@%%$&

PANGKOR? overall was not that bad. harapan tak hanya tinggal harapan.
we went to the beach! yeahh, that sandy,blue beach with lots of sea shells. come to think. tak nampak pun shells. okay. abaikan. itu kurang penting.

FRIDAY
reach the jetty round 7.30pm. sayang je naik feri malam. we miss those scenery. tangkap gambar pun wajib on flash. hasil nya, muka sangat clear all the messiness background gelap.
arrived at the camp. first impression? honestly. people in my van were like "OMG OMG is this the place?!" and then it changed to " OMG! OMG! is this the toilet?!".
lesson learn: rindu gle toilet akasiaaaa! :(

Night Walk.

before night walk ;
"kamu semua kena jaga adab masuk hutan. jangan celupar. sentiasa kira orang. balik nnt kalau KURANG orang takpe. yang TERLEBIH orang itu yang susah"

so trough out the night, its was all about, "elayne okay? farhana ada? intan okay tak? kugaaaan? chong are you still there?"
balik night walk : bermula lah drama-drama manusia yang mencari pacat. ohh ohh. i got one :D

Saturday:
masuk hutan. jungle trekking.
sampai top, randomly baling besi quadrant then count any species exist in the quadrant. bunyi macam scientific je kan. tapi kira apa je, semut, rumput, labah-labah paling mencabar pun ada pacat lah dalam quadrat tuh. took some soil sample to be examine back at the lab camp which was the canteen at that moment.

turn out semua result experiment negative. maybe tanah atas bukit tu memang dah ketandusan mineral. hurm,apa-apa je lah. itu later discuss masa buat report. teringat farhana ptg yg sama ;

*dengan muka yang ikhlas and innocent*
" awak awak bagi saya kan, part yang paling best masa jungle trekking is...... teamwork"

and we the rest of us looked to each other and HAHA. farhana ni. simpan je lah dlm hati :)

ohhh! we went to the beach babby. banana boat.
dah sampai tengah tengah laut baru sedar, farhan takde life jacket. jerit jerit. but people at the shore thought we were waving goodbye and they waved back. wth. paan takde life jacket lahhhh! pak cik banana boat with his boat came to us. dengan tiada expression utk membuat lawak atau mesra. tetiba dari excited jadi nervous gle. bila saya angkat tangan, awak semua buat tangan mcm ni *takleh lah nak demo* lepas tu jatuh kan diri.

jatuh. panik. gasping for air. air laut yang sangat masin. semua teknik yang pakcik tu ajar, tak ter buat pun. kenapa lah aku jerit tolong tolong! gila dramatik wehh. instead of swimming to shore, four of us, stuck in the middle of the sea. dari funny jadi serius, hisyam and amirul datang tarik kteorang. even dah smpai cetek pun, still dramatik lemas lagi +___+

"okayy wehhh, sekarang dah boleh cecah kaki dah, kte dah sampai pantai ehh"

O-M-G.MALU nya.
that night, BBQ. play truth or dare with some of us.
okay, fine. aku memang penuh dgn idea dare yang agak mean. yang pelik nya, mine was Truth.
and they asked me, if i ever get any feeling toward Hasyim 9M7? HAHA.
for those who really concern bout the scandalous life of mine.
SERIOUSLY. i have nothing in comitment with anyone in INTEC for the rest of my life there.
get this point straight, okay babes? so, you can stop wondering. IF YOU DO
:p


SUNDAY.
before balik, sesi bergambar. suprise tuk Kak Long. Happy birthday :')
a short trip round Pangkor. a short SUNNY trip, i should say.
dari Kilang ikan satay to temple. next to Kota belanda before the jetty. BALIKK.
sayang nya, tak expect pun nak beli banyak souvenir. dah lah pulau itu tkde CIMB atm machine
takpelah, at least dapat cute fridge magnet shrimp tuk mama yang boleh gerak gerak tu. alarh,bayangkan lah sendiri :p


conclusion: i had GREAT time. unexpected fun. value and cherish. 9M5 =)
to SH, youu are my one and only piggy-twin
<3>

1 comment:

mariam zafirah said...

hahahaha.
omg farhana honest gila! :)
and yeah baby banana boat wooot woot woot!
i think my face dah tbal tahap layers of myelin sheath.
:PPPP

and yes, we had FUN. :)

Related Posts with Thumbnails